Van WordPress naar JouwWeb

Voor Zorgboerderij & Paardencoaching Pauze mocht ik een nieuwe website maken.
Ze hadden al een website in WordPress, maar die was niet opgemaakt en ze konden hem zelf niet beheren. Inmiddels waren alle plugins aan een update toe en kwam er veel spam binnen. Ze wilden een website zonder zorgen om veiligheid en onderhoud.

In overleg met Pauline Dekker, de zorgboerin van Zorgberderij Pauze, hebben we besloten een compleet nieuwe ‘Website Op maat’ in JouwWeb te maken.

Waarom van WordPress naar JouwWeb?

Pauline heeft weinig met computers en wil vooral vindbaar zijn op internet met hun website.

Ze delen weinig online. Een blog / nieuwsberichten overzicht maken ze dan ook (nog) geen gebruik van. Wie weet ooit in de toekomst… Gelukkig is een website geen statisch medium en kan dat altijd nog worden toegevoegd.

Ze hadden een logo, maar wisten de kleurcodes niet. Op basis van hun logo heb ik Canva de kleurcodes erbij laten zoeken.

Met deze kleurcodes heb ik een huisstijl voor hen gemaakt, die de warmte en hartelijkheid uitstraalt van hun zorgboerderij. De geel- en bruintinten geven meteen een warm en welkom gevoel.

Overzicht brengen in het aanbod

Naast een zorgboerin, is Pauline ook gediplomeerd paardencoach. Om een duidelijke scheiding te maken in deze twee diensten, die verschillende doelgroepen trekt, is dat op de homepage meteen duidelijk gemaakt.

Je kunt daar namelijk meteen de keuze maken tussen de zorgboerderij of de paardencoaching.

De deelnemers op de zorgboerderij bieden ook nog grondwerkzaamheden en openhaardhout aan. Dit wilden ze ook op de website vermelden. Ook dit hebben we een duidelijke plek op de website gegeven.

Ondanks de verscheidenheid aan diensten en aanbod, is het toch heel overzichtelijk geworden en kunnen bezoekers snel navigeren naar de juiste informatie op de website.

Klik op de afbeelding om de website te bekijken

Verhuizen van domeinnaam en mailbox

We hebben de oude domeinnaam en mailbox ook verhuisd naar JouwWeb.

Zo merken klanten niks van de verandering; ze kunnen het, bij hen reeds bekende mailadres, gewoon blijven gebruiken. Maar ook blijft de positie en vindbaarheid in Google, plus de koppeling vanuit ‘Google Mijn Bedrijf’ behouden.

Met hun nieuwe website kunnen ze weer jaren vooruit, maar ook eenvoudig zelf aanpassingen doen. Als ze dat toch liever uitbesteden, dan ben ik altijd bereid om daarmee te helpen.

Wil jij ook volledig ontzorgd worden bij het maken van je website?

Vergelijkbare berichten